Imanje Lotus Garden
Dobrodošli na imanje Lotus Garden.
Pansion za pse

Šta predstavlja cvet lotos?

Za početak, lotos ima životni ciklus različit od bilo koje druge biljke. Sa svojim korenjem zatrpanim u blatu, on svake noći uranja u rečnu vodu i čudesno ponovo cveta sledećeg jutra, blistavo čist. U mnogim kulturama ovaj proces povezuje se sa preporodom i duhovnim prosvetljenjem. Sa svojim životom, smrću i ponovnim radanjem, ne čudo što lotos poseduje takvu simboliku.

Lotos je prema feng šui filozofiji simbol mudrosti, božanskog prosvetljenja i čistote. Latice imaju regenerativnu moć za naše telo i duh, kao i moć da nas dovedu u stanje nirvane podarivši nam dodatnu snagu. Najveći potencijal lotusa se nalazi u njegovim pupoljcima, a sam cvet se smatra jednim od najsnažnijih talismana koji daje harmoniju porodičnim odnosima.

U feng šui filozofiji, cvet lotosa dolazi sa velikom količnom moći, jer ima svojstva koja uklanjaju i pročišćavaju negativne energije Sha i stimulišu stvaranje i rast pozitivne Ki energije. Latice lotosa pozitivnu energiju zadržavaju unutar jedne prostorije i daju joj kružni tok, tako da ona blagotvorno deluje na sve ukućane.

Najčešće se srećemo sa plavim, belim, crvenim i roze lotosom. Beli je simbol plemenitosti, savršenstva, mudrosti i nevinosti i smatra se svetim cvetom. Crveni je povezan sa čistotom srca, simbol je ljubavi i samilosti i u direktnoj je vezi sa najboljim osećanjima koje se kriju unutar čovekovog srca. Plavi lotos je simbol pobede nad čulima jer se u njemu oslikava mudrost i znanje. Roze lotos je simbol Bude.

Kinezi veruju da će svaka želju koju zamislite dok mirišete lotos biti ostvarena i tako predstavljaju njenu neverovatnu energiju. Feng šui stručnjaci preporučuju da figuru od kristala u obliku lotosa čuvate na radnom stolu i on će privući energiju rasta i inspiracije.

Dobrodošli,
Imanje Lotus Garden

Lotus cvet ilustracije