Imanje Lotus Garden
Dobrodošli na imanje Lotus Garden.

Lotus Garden preporuka za izlete

GRAD ŠABAC – Grad boema i šaljivdžija

Šabac je poznat kao grad boema i šaljivdžija. Tokom istorije u mnogo čemu je bio prvi. U Šapcu je po prvi put zasvirao klavir u Srbiji, u vlasništvu Anke Obrenović. Šabačkim sokacima projurio je prvi fijaker u zemlji, a u njegovom centru otvorena je i prva apoteka. Elegancija njegove arhitekture i evropski duh doprineli su da ovaj grad dobije nadimak Mali Pariz.

PLANINA CER – Neotkrivena planinska lepotica

Cer je planina u okolini Šapca, spremna da zadovolji različite potrebe turista. Poznata najviše po čuvenoj bici u Prvom svetskom ratu, ova miroljubiva lepotica još uvek nije dovoljno poznata domaćim turistima. Pola Srbije može se videti sa jednog od nekoliko prelepih vidikovaca.

STARI HRASTOVI - Trbušac, kod Vladimiraca

Trbušac, malo mesto u blizini Vladimiraca, ima poseban istorijski značaj. U ovom selu, odmah pored glavnog puta, nalaze se hrastovi gde je 1806. godine vođa Prvog srpskog ustanka Karađorđe Petrović ustao protiv Otomanske imperije.

MIŠAR - Znamenito mesto

Mišarska bitka najveća je pobeda srpske vojske tokom Prvog srpskog ustanka, koju je Filip Višnjić ovekovečio čuvenom epskom pesmom. Na mestu ovog sukoba danas je postavljen spomenik Karađorđu i mišarskim junacima.